Knjižara “Pčelica”: Bogatstvo na rafama (Foto)

Jedina stvar koju sa sigurnošću moraš znati je: lokacija knjižnice, jedna je od misli velikog Alberta Einsteina.

U Tuzli se dobro zna gdje je knjižnica, odnosno, biblioteka, ali jednako tako nužno je znati gdje su u gradu najbolje i najopremljenije knjižare.

Dvije takve zovu se “Pčelica” i vlasništvo su vrijedne i čestite tuzlanske porodice Mujanović.

Jedna je locirana u blizini Mejdana, druga je u Ul. Miška Jovanovića bb, lijevo od nekadašnjeg kina “Centar”, smještena u prolazu. Lako je naći, ali ono što ih svrstava u najbolje u gradu, svakako je asortiman robe na rafama.

Reklo bi se da je ovdje moguće naći sve što je kupcima potrebno. Ne baš sve “od igle do lokomotive”, pogotovo kada je riječ o lokomotivama, ali je kao začarana riznica svega što želimo i što nam treba: olovke, blokčići raznih dimenzija, papir razne vrste i veličine, gumice, hemijske, flomasteri, školski i uredski pribor, tuševi, boje, toneri, roba za informatičare, čak i za kućne potrepštine tipa hemikalija, globusi, školski pribor, sveske, “bojanke”, udžbenici, štampači i drugi aparati, sva uredska oprema, igračke, knjige, kalendari, rokovnici, jeftinije i skupe olovke, naliv pera, stikovi…

Ljubazni Muamer Mujanović, koji je posao naslijedio od oca Ismeta, kao i saradnici, mušterije će dočekati s osmijehom i bez nervoze, vrlo uslužno, baš fino, tako da svako iz radnje izađe zadovoljan. Da, takav im je posao i ovise o kupcima, reći će neko, ali nije isti slučaj u nekim drugim trgovinskim objektima, a pogotovo u prodavnicama u vlasništvu velikih trgovačkih lanaca, gdje…Ali da ne širimo temu.

Ako se desi da nešto trenutno nema trenutno u “Pčelici”, vlasnici će vam to osigurati već narednog dana. Objekti s imenom “Pčelica” svakako su lijepi kutak ovog grada.

I za kraj: ovo je, naravno, naš dojam. Ako vam se učinilo da je tekst sponzoriran, uvjeravamo vas da nije. Nemaju ni potrebe za tim. A s rečenim složit će se svi koji su barem jednom posjetili objekte “Pčelice”. Kod mejdana i kod kina Cenatr. (tl – Foto: Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *