Kinder proizvodi koji se povlače s tržišta BiH

Odabrani Kinder proizvodi, proizvodeni u Belgiji, dobrovoljno se povlače iz prodaje u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz Ferrero kompanije.

Podsjetimo, nedavno je u nekoliko zemalja u Evropi otkriveno desetine slučajeva salmonele povezane s Kinder proizvodima.

Tim povodom, kompanija je, dobrovoljno, odlučila povući nekoliko proizvoda s tržišta te saopćila:

“Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Bosne i Hercegovine.

Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište, niti jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili niti jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu.”

Ferrero je kao mjeru opreza odlučio sam dobrovoljno povući iz prodaje u Bosni i Hercegovini proizvod Kinder Schoko-Bons sa sljedećim lot brojevima proizvedene u Belgiji:

“Svi ostali Ferrero proizvodi, uključujući Kinder proizvode, nisu zahvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje. Surađujemo s našim distributerom kako bismo osigurali da navedeni Kinder proizvodi više ne
budu u prodaji. Ako imate neki od navedenih Kinder proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate.

Zadržite Kinder proizvod i kontaktirajte Ferrero Odjel za odnose s potrošačima koji će Vam rado pomoći na potrosacki-servis@ferrero.com. Sigurnost hrane shvaćamo vrlo ozbiljno i unaprijed se ispričavamo zbog nastale situacije”, zaključuje se u poruci koja je medijima dostavljena iz ove kompanije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *