Kilometarske kolone automobila čekaju na ulazak u državu

0
168
kilomaterske kolone praznicna guzva granicni prijelazi ulazak bih
Granični prijelaz Maljevac (Foto: HAK)

Božićni i novogodišnji praznici građanima uvijek ponude i nekoliko dodatnih slobodnih dana, a brojni državljani Bosne i Hercegovine upravo ovaj period godine koriste za dolazak u domovinu i obilazak rodbine, prijatelja i komšija.

Samim tim, i ove godine su na graničnim prijelazima zabilježene velike gužve. Dok se na izlazima iz Bosne i Hercegovine može zabilježiti tek nekoliko automobila, na ulazima u državu formirale su se velike gužve.

Prema onome što se može vidjeti na kamerama BIHAMK-a, najveće gužve na graničnim prijelazima bilježe se na sjeveru Bosne i Hercegovine.

Gužve kreću već na graničnom prijelazu Maljevac, a nastavljaju se i duž cijele sjeverne granice Bosne i Hercegovine gdje se gotovo na svakom graničnom prijelazu mogu vidjeti velike kolone automobila.

Iako se na određenim graničnim prijelazima saobraćaj odvija brže, prema informacijama HAK-a, na nekoliko graničnih prijelaza i izlaza iz Hrvatske, odnosno ulaza u BiH, bilježe se veće gužve.

Prema posljednjim informacijama, na Graničnom prijelazu Orašje zadržavanja su do 30 minuta, dok su na Maljevcu i Bosanskoj Gradišci zadržavanja na granici i do dva sata pa se zbog toga i vozači mole za strpljenje. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here