Kićo Slabinac na respiratoru

0
171

Krunoslav Kićo Slabinac (76) na KBC-u Rebro leži od kraja jula, kad su mu ugrađene tri srčane premosnice. Od tada traje njegov oporavak, a stanje mu se sad opet pogoršalo zbog upale pluća i infekcije te je neizvjesno kako će se situacija dalje razvijati.

Kićo je cijelo vrijeme na intenzivnoj, priključen na respirator. Srčane premosnice ugradio mu je kardiokirurg prof. dr. Hrvoje Gašparović zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Operacija kao takva je dobro prošla i Kićo bi se možda već odavno oporavio, no sve je zakomplicirala njegova prekomjerna težina, zbog koje prsna kost nakon operacije nije zarastala kako treba.

Zbog toga je pjevač sediran lijekovima i stavljen na respirator da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je bio da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da prsna kost zacijeli. Oporavak je tekao sporo, ali je išlo nabolje.

Prije tri sedmice ljekari su započeli s postupnim odvajanjem Kiće Slabinca od respiratora, što je proces koji se odvija duže i postupno.

Nažalost, zbog novonastale upale pluća i infekcije koju je Kićo dobio taj je postupak prije nekoliko dana prekinut. Ljekari kažu kako u ovom trenutku nije moguće prognozirati kakav će biti ishod liječenja poznatog slavonskog bećara, piše 24sata.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here