Kemal Dizdarević: Ovo je dokaz da Sebija kleveće i laže!

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, direktorica ove ustanove Sebija Izetbegović, Simurg Media te Sejad Lučkin, proglašeni su su krivim za klevetu protiv prof. dr. Kemala Dizdarevića. Ovo je prvostepena presuda Općinskog suda u Sarajevu, kojoj je sudija Adnan Lokmić načožio da KCUS isplati 2.000 KM, a dr. Izetbegović, Simurg Media te Lučkin lično po 1.000 KM dr. Dizdareviću zbog klevete.

„Ova prvostepena presuda je još jednom pokazala ono što sam i ranije govorio – Sebija kleveće i laže. Međutim, presuda je pokazala da ona ne samo da laže o meni i u vezi mene, već laže i o sudskim odlukama i daje klevetničko tumačenje zvaničnih sudskih odluka. Na taj način ona indirektno pravi pritisak na sudske instance dajući im do znanja da javno percipiranje sudskih odluka mora da bude u skladu sa njenim šarlatanskim tumačenjima. Ali nije se šaliti sa sudom i pravdom. Zagubila se u sopstvenom mentalnom glibu, naša mala Seka. Ustvari, sada mi je potpuno jasno od koga je njen supružnik u papučama učio da pravi pritisak na sud“, kazao je za Raport prof.Kemal Dizdarević, koji trenutno radi u inozemstvu.

On je bio zaposlen kao specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zatim mu je uručen otkaz.

Nakon spora, Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje koje nalaže da Dizdarević treba biti vraćen na KCUS, ali je dobio otkaz po drugi put.

Sebija Izetbegović tada je kazala da je Sud Dizdarevića vratio socijalnom mjerom, a ne zato što je otkaz bio nezakonit.

Upravo na toj izjavi je zasnovana presuda za klevetu.(oslobodjenje,tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *