Katastrofalan propust: Zdrave građane smjestili u karantin sa zaraženim koronavirusom

0
285

Državljani BiH, njih šestoro, koji su pod pratnjom policije doputovali u Banju Luku kako bi bili smješteni u karantin u Srednjoškolskom domu, greškom je prebačeno u Studentski centar „Nikola Tesla“, među pacijente zaražene korona virusom.

Katastrofalan propust doveo je do pravog rata riječima unutar nadležnih službi, koje su odgovornost prebacivale jedna na drugu i na kraju pokušale da zataškaju slučaj.

Zaključak bi bio da apsolutno niko nije odgovoran za sporni smještaj, pa su, ako je suditi prema odnosu nadležnih, građani sami odgovorni za ono kroz šta su prošli i trenutno prolaze.

Zvaničnih saopštenja, niti bilo kakvih drugih informacija o ovom slučaju nije bilo.

Sve se, naravno, vodi pod rubrikom “dešava se”, pa vjerovatno nije ni bitno, ali javnost ima pravo da zna.

S druge strane, nakon upita medija, svi su danas bili odlično informisani o ovom slučaju, i predstavnici Civilne zaštite i policija, piše Srpskainfo.

Za očekivati je da će priče ipak uspjeti usaglasiti kada sve detalje o ovom slučaju objavimo u javnosti.

Nećete mi valjda sad uzeti hljeb iz usta – glasio je jedan od komentara nadležnih nakon našeg poziva.

“Srpskainfo” je došla do informacije da je pet građana sa graničnog prijelaza Bosanska Gradiška, te jedan iz Bosanskog Šamca, nakon uobičajenih procedura koje, između ostalih, podrazumijevaju pregled zdravstveno-sanitarnog inspektora, upućeno jučer u jutarnjim satima pod policijskom pratnjom u karantin u Banju Luku.

Pratnju je organizovala Policijska uprava Banja Luka.

Međutim, po dolasku u Banju Luku, umjesto u Srednjoškolski dom, šestoro građana odvedeno je u Studentski centar “Nikola Tesla” i tu nastaje prava katastrofa.

-Na ulazu nije bilo policajca koji obezbjeđuje karantin, a oni koji su bili unutra nisu gotovo ni pogledali “goste”. Mahnuli su im da idu na treći sprat, gdje navodno nema nikoga – objasnio je jedan sagovornik.

No, na trećem spratu itekako je bilo nekoga, i to više zaraženih pacijenata, među koje su smjestili i šestoro novih! (si,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here