Kasumović tvrdi da je priveden

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) od jutros provodi akciju na području Zenice.

Pripadnici SIPA-e već mjesecima istražuju gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegove saradnike. Nezvanično, uhapšeno je devet osoba zbog sumnje na krivična djela koja se dovode s vezi s poslovanjem “Zenicatransa”.

Prema saznanjima Federalne televizije istražitelji SIPA-e nisu pronašli Kasumovića na adresi kao ni njegovu saradnicu Almiru Baručija-Kapidžić. U međuvremenu se Kasumović oglasio putem zvanične Facebook stranice.

– Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam Vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao, naveo je Kasumović.

On je dodao da se radi o politički montiranom procesu i iznio niz optužbi na račun političkih protivnika.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e su u augustu, postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, privremeno oduzeli dokumentaciju u Gradskoj upravi Grada Zenica, Zenicatrans – prevoz putnika d.d. u stečaju i Računovodstvo d.o.o. u Zenici. Tadašnje aktivnosti odnosile su se na postupanje po predmetu „Zenicatrans – prevoz putnika“.

Predmet “Zenicatrans” postat će zanimljiv javnosti početkom ove godine kada je Federalna uprava policije nakon provedene istrage izvjestila Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona da je dokumentovala niz krivičnih djela počinjenih od strane Fuada Kasumovića i drugih u vezi sa izuzimanjem Autobuske stanice iz imovine Zenicatransa, gdje je ova grupa, navodno, oštetila preduzeće za oko 4 miliona maraka.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *