Kastratović, Suhonjić i Bulić optimisti pred duel s Grcima (Foto)

Rukometni klub Sloboda danas je na press-konferenciji najavio subotnju utakmicu 1. kola EHF European Cup-a protiv ekipe Bianco Monte Drama 1986 iz Grčke.

Na press-konferenciji obratili su se trener Zoran Kastratović, kapiten Emir Suhonjić, te sportski direktor Mirza Bulić.

‘- Potrudili smo se da u prethodnih šest sedmica pripremimo naš tim da na što bolji način odgovori obavezama u EHF European Cupu. Kroz trenažni proces i odigravanje pripremnih utakmica ekipa će spremna dočekati prvu evropsku utakmicu na domaćem terenu u klupskoj historiji. Što se tiče snage našeg protivnika, imali smo priliku da ih upoznamo i analiziramo u prethodnom periodu. Za razliku od prošle sezone, kada su nastupali samo sa rukometašima rođenim u Grčkoj, u ovoj sezoni tim je pojačan dvojicom internacionalaca. Nadam se kvalitetnoj rukometnoj predstavi u subotu – kazao je trener Kastratović.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić, smatra da bi pobjeda na otvaranju sezone doprinijela stvaranju pobjedničkog mentaliteta ove ekipe.

– Želimo da pokažemo da smo naporno radili u proteklom periodu, te da spremni dočekujemo protivnika. S obzirom na povratak publike, niko ne bi bio sretniji od nas da u subotu navečer pobjedom obradujemo naše navijače – izjavio je kapiten Suhonjić.

Na press-konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić.

– Poslije 25 godina RK Sloboda ponovno nastupa u euro kupovima. Obezbijedili smo sve uslove da se predstavimo u najboljem svijetlu. Naš cilj je prolazak u drugo kolo. Ovom prilikom želim da se zahvalim JP SKPC ”Mejdan” i RSD ”Sloboda” koji su nam pomogli prilikom organizacije ove utakmice – zaključio je Bulić.

Utakmica Sloboda – Bianco Monte Drama 1986 je zakazana u subotu sa početkom u 19 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan uz direktan prijenos na RTV TK. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *