Kastratović: Adekvatno ćemo se pripremiti za nastup u EHF kupu (Foto/Video)

Prije nastupa u EHF kupu odigrat ćemo utakmicu protiv ekipe Spačve iz Vinkovaca - napomenuo je novi trener Slobode

0
172

Novi trener RK Slobode, Zoran Kastratović, opširno je danas govorio o tome kako će se “crveno-crni” pripremati za nastup u EHF kupu protiv grčke Drame.

– Prvo da se zahvalim ljudima iz RK Sloboda koji su mi dali povjerenje. Kao trener, tu sam da napravim neki iskorak kada je u pitanju kvalitet igre i rezultat. Mislim kada se kompletiramo i kroz adekvatnu pripremu tokom trenažnih utakmica u narednom periodu, bit ćemo dobro pripremljeni i na pravi način ćemo dočekati 1. kolo u EHF kupu protiv grčke ekipe Drame – rekao je na početku obraćanja novinarima.

Pripreme će trajati šest nedjelja i obavit će se u Tuzli.

– Radit ćemo u Tuzli generalno nekih šest nedjelja kako bi dostigli optimalni minimum za pripremu ekipe, koja izgleda drugačije i drugačija je fizionomija u odnosu na prethodnu sezonu. Ali, zdušno ćemo se boriti da na pravi način odgovorimo obavezama kada je u pitanju priprema ekipe – dodao je.

Što se tiče pripremnih utakmica, bit će ih dovoljno za provjeru kvaliteta ekipe i uigravanje.

– Sudjelovat ćemo na jednom jednodnevnom turniru i odigrati dvije utakmice u Srbiji protiv Jugovića iz Kaća i Proletera iz Zrenjanina. Nadam se da ćemo taj dio priprema zaokružiti na pravi način, a onda nas očekuje finiširanje dvije sedmice i adekvatne pripreme za nastup u EHF kupu. Organizovat ćemo trenažni proces u Tuzli utakmicom protiv možda manje kvalitetnog protivnika. Prije nastupa u EHF kupu odigrat ćemo utakmicu protiv ekipe Spačve iz Vinkovaca – napomenuo je novi trener Slobode.

Susret sa Spačvom iz Vinkovaca planiran je za 4. septembar. Dakle, sedam dana prije duela s Dramom.

Grčku ekipu upoznao je gledajući utakmica iz minulog prvenstva na YouTubeu.

– Gledao sam grčki tim na YouTubeu, njihovih sedam utakmica, iz grškog prvenstva i jedna iz grčkog kupa. Zavisno od toga s kakvim će rosterom nastupati u idućoj sezoni, možemo govoriti i o kvaliteti Drame. Ono što je vidljivo jeste da ekipu sačinjavaju domaći igrači iz grčkog prvenstva – zaključio je Kastratović, novi trener Slobode koji je dana obavio prvi trening s novom ekipom. (Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here