Kantonalno tužilaštvo ZD kantona: Istraga protiv Tomislava Ljubića!

Prošle je jeseni Visoko sudsko i tužilačko vijeće glavnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Tomislava Ljubića, zbog zloupotrebe ovlasti i službenog položaja, kaznilo šestomjesečnim umanjenjem plaće od 10 posto.

Njega je tom organu prijavio Mirsad Hadžić, koji je, na osnovu anonimne prijave stare tri godine, vršeći posebne istražne radnje, tuzlansko Tužilaštvo držalo 72 dana u pritvoru.

Nakon iznuđene nagodbe sa Tužilaštvom, nesretni Hadžić, bivši istražni inspektor u Policijskoj upravi Kalesija, dobija dokumentaciju u Opštinskom sudu i podiže krivičnu prijavu protiv Tomsilava Ljubića.

Naime, “zbog lažnih izjava i nezakonitog postupanja Tužilaštva, doživio sam psihičke traume sa trajnim posljedicama o čemu sam priložio medicinsku dokumentaciju prilikom krivične prijave”, kaže Mirsad Hadžić.

(Faksimil dokumenta koje je iz FUP-a poslan Mirsadu Hadžiću)

Inspektori Federalne uprave policije iz Sarajeva, po nalogu Tužilaštva ZDK više od tri sata su razgovarali sa Hadžićem.

“Do detalja sam odgovarao o golgoti koju smo preživjeli ja i moja porodica”, veli Hadžić, koji je potom podnio krivičnu prijavu protiv Ljubića.

Iz dokumenta koji nam je ustupio Mirsad Hadžić, vidi se da je Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije FMUP-a provelo protiv Tomislava Ljubića određene mjere i istražne radnje, te o tome dostavili izvještaj Tužilaštvu ZDK. (E. Avdić)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *