Kantonalno tužilaštvo Tuzla: Glavnom tužiocu Ljubiću potvrđena i druga kazna!

Cijela propagandna mašinerija koja je od glavnog tužioca Tužilaštva TK, Tomislava Ljubića pravila uzoritog zastupnika javnog intersa, doživjela je još jedan poraz. Istina je po drugi i po ko zna koji put pobijedila!

Naime, Tomislav Ljubić je za svog drugog mandata na mjestu glavnokomandujućeg, dobio i drugu disciplinsku mjeru – novčanu kaznu!

Odgovor disciplinskog tužioca u vezi sa kaznom Tomislavu Ljubiću

Ljubića je disciplinski tužilac ovog ljeta novčano kaznio za neodgovorno i nezakonito obaljanje svoje dužnosti i on se žalio. Prije dva dana, Visoko sudsko i tužilačko vijeće je odbilo žalbu i potvrdilo novčanu kaznu. Da ima i malo odgovornosti i moralnog kredibiliteta, Ljubić bi sam podnio ostavku na funkciju koju je obavljao i daljinski! Moderno rečeno, on lajn! Jer, za vrijeme korone je više od godinu dana sjedio kod kuće, primao platu i topli obrok, a tužilaštvom je upravljao – daljinski!?

Kako saznajemo u Tužilaštvu TK, vijest o drugoj kazni u toku mandata, primljena je sa blagim zadovoljstvom glavnog tužitelja. Uposlenici su, međutim, očekivali da će VSTV, uz novčanu kaznu, donijeti i odluku o njegovoj smjeni!

I to je to. Ima li Milanko Kajganić, glavni državni tužilac, snage da “u svom dvorištu” počne raščišćavati stvari. Jer, kad je imenovan, javno je obznanio: bit će optužnica i bit će optuženih. Da li i u vlastitim redovima!? (E.A.)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *