Kandidati za gradonačelnika jedinstveni: Imamović mora da ode!

Prilikom prvog javnog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Tuzle, u organizaciji RTV „Slon“, svih pet kandidata: Mirjana Marinković-Lepić (NS), Sead Avdić (BPS), Alen Kamerić (PDA), Vahid Jusufović (SDBH-DF) i Halid Žigić (samostalni kandidat) rezolutno i plebiscitarno su insistirali da aktuelni gradonačelnik Jasmin Imamović mora otići!

Jedina potpuna i apsolutna saglasnost kandidata da je krajnje vrijeme da sadašnji gradonačelnik mora otići sa svoje pozicije, nije samo formalna i logična posljedica samih njihovih kandidatura, nego i svojim gotovo istovjetnim političkim narativom, bez obzira na ideološke raznolikosti, potcrtava objektiviziranost stanja o neophodnosti kraja jedne duge, preduge i kontroverzne političke karijere. Bez toga, stvarnih i neophodnih promjena neće biti.

Svakako da ovako nepodijeljeno mišljenje i politički stav, otvaraju cijeli pregršt novih postizbornih opcija u lokalnoj politici, ali zasigurno obećavaju vrlo neizvjesnu skoru izbornu utakmicu u našem voljenom i lijepom Gradu.

Termin emitiranja emisije najavljen je za 7. novembar u 21:00 sati. (D.Č.)

Podijeli

5 0 komentara

  1. Rekli ste sto vecina gradjana cestitih misli i zelim osim mozde time i onih kojima je djecu zaposlio.razmisljali ste kao normalni ljudi al nazalost govorili ste o bolesniku koji nocima ne spava jer sprema poganluke za svakog od vas.tjerajte to govno bar se oko toga ujedinite

  2. Ako je ovo tacno, sto je napisano:”Prilikom prvog javnog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Tuzle, u organizaciji RTV „Slon“, svih pet kandidata: Mirjana Marinković-Lepić (NS), Sead Avdić (BPS), Alen Kamerić (PDA), Vahid Jusufović (SDBH-DF) i Halid Žigić (samostalni kandidat) rezolutno i plebiscitarno su insistirali da aktuelni gradonačelnik Jasmin Imamović mora otići!”, onda vi gospodo moja, niste demoktate kad upotrebljavate rijec “MORA”…Jasmin mora otici. Niste ni sjeli u fotelju gradonacelnika Tuzle, a vec kosristite izraze karakteristicne za diktatore i anarhiste. Valjda treba reci , umjesto mora, TREBA otici. I jos nesto, treba ga demoskratski pobijediti na izborima, a ne svrgavati covjeka kao da ste vojna hunta.

    Da se razumijemo i sam imam misljenje da treba doci do promjene u vrhu vlasti Tuzle. Za to ima vise razloga i ne mislim da Jasmin Imamovic jedina sposobna osoba da vodi ovaj grad. Ali, to treba uraditi na demoktatski nacin,pravi nacin.

  3. Jasmin Imamovic je prestao biti moj gradonacelnik onog momenta kada je bez trunke samislosti i ljudskosti pustio ljude da spavaju vani, na hladnoci! Moj gradonacelnik z akoga cu glasati ce biti posten i cestit covjek!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *