“Rogati šaman” bez rogova

QAnon šaman, koji je postao poznat, a nakon toga i uhapšen, nakon što je obojenog lica, go do pasa te s krznom i rogovima na glavi upao u američki Kongres, prvi put nakon hapšenja prikazan je na novoj fotografiji.

Naime, ovaj osebujni lik, pravog imena Jacob Anthony Chansley premješten je u četvrtak iz kazneno-popravnog zavoda DC u Washingtonu u pritvorski centar Alexandria, u Virginiji, gdje je uslikan, bez prepoznatljivih rogova.

Chansley je premješten u drugu ustanovu, jer zatvor u kojem je bio smješten nije mogao zadovoljiti njegove potrebe za organskom hranom, piše Daily Mail.

Potez je pokrenut jer ustanova u Washingtonu nije mogla poštivati sudsku naredbu kojom je presuđeno da se Chansleyu treba služiti organska hrana dok je u pritvoru, a zbog njegovih vjerskih uvjerenja.

Objekt u obližnjoj Virginiji “sposoban je i voljan udovoljiti Chansleyevim prehrambenim zahtjevima”, navedeno je u sudskim dokumentima, prenosi Daily Mail.

Odluka je došla samo dan nakon što je sudac odobrio Chansleyev zahtjev da mu se servira organska hrana.

Prema nvodima njegovog advokata Chansley, nije jeo devet dana. Njegov advokat Albert Watkins tvrdio je da je Chansley smršavio 20 kilograma otkako je prebačen iz Arizone u Washington prošle sedmice.(rsa,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *