Kafići u FBiH mogu početi s radom, javni prevoz od petka

2
103

Federalni štab civilne zaštite donio je danas naredbu da u Federaciji BiH počnu raditi ugostiteljski objekti. Takođe, donesena je i naredba o početku rada javnog prevoza.

Prema naredbi, pokretanje gradskog sabraćaja ponovo se planira od 15. maja, a Federalni štab je donio i odluku se dozvoljava ponovno uspostavljanje linijskog i vanlinijskog prevoza putnika počevši s tim datumom.

Federalni štab je takođe donio naredbu kojom se već od danas dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera.

U ugostiteljskim objektima, kako je odlučeno, zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ugostiteljski objekti u FBiH zatvoreni su od 18. marta zbog pandemije virusa korona.

Štab je obavezao kantonalne štabove civilne zaštite da razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola, piše Klix.ba. (tl, foto: dz)

Download PDF

2 Komentari

    • Ovi kao da su prekrižili populaciju stariju od 65 godina. Majmuni jedni pa ko vam puni budzet placanjem komunalija isti dan kad legne penzija mater vam kretensku

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here