Kadić: Tek ćemo za par dana biti svjesni šta smo napravili u Doboju!

Rukometaši Slobode pobjednici su Kupa BiH za sezonu 2019/2020., nakon velike borbne i pobjede protiv Izviđača CO rezultatom 29:28, danas u Sportskoj dvorani u Doboju.

Dok u ovim trenucima vlada veliko slavlje rukometaša, trenera i klupskog rukovodstva, na Trgu kod kafea Sloboda sprema se doček i velika fešta.

Evo prvih impresija trenera Davora Kadića o istorijskom uspjehu “solara”.

– Ovo je zaista istorijski uspjeh, jer dugo niko u Tuzli nije postigao ovakav rezultat. Još smo pod ustiskom svega što se dešavalo i tek ćemo za par dana biti svjesni šta smo uradili – kaže Kadić.

Naravno, nakon ovakve utakmice teško je izvdojiti najbolje aktere, jer je pobijedio kolektivni duh.

– Zaista čestitam svim igračima, izvukli su zadnji atom snage i pored nekih povredica koje su nas spriječili da pokažemo još više. Mislim da smo zaslužili pobjedu, jer smo dva mjeseca naporno radili. Sve je to neko gledao odozgo i nagradio nas je zlatom. Nadam se da ćemo imati još šta da pokažemo u narednoj sezoni Premijer lige BiH koja slijedi – izjavio je Kadić za Tuzla LIVE.

Dodao je da se spremaju da na trgu u Tuzli zajednički proslave uspjeh s Tuzlacima, a poslije će se slavlje preseliti u neki od kafića, vjerovatno. (M. Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *