Kadić: Pripreme ćemo obaviti na Ilinčici, Tušnju i u Mejdanu

0
155

U dvorani Mejdan sinoć je obavljena prozivka rukometaša Slobode. Igračima su se obratili trener Davor Kadić i ostali članovi stručnog štaba, saopćene su im promjene koje su se desile u klubu.

Davor Kadić, trener Slobode (Foto: Darko ZABUŠ)

To se, prije svega, misli na igrački kadar. Amar Husejnović i “solari” sporazumno su raskinuli ugovor, a novo ime je iskusni 35-godišnjak, Spasoje Pekić, koji je došao iz brčanske Lokomotive.

– Uspjeli smo se malo osvježiti i dovesti igrača koji bi nam trebao pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Riječ je o iskusnom igraču Spasoju Pekiću koji će nam, nadam se, pomoći  prvenstveno u odbrambenim zadacima, jer smo u tom segmentu na pojedinim utakmicama imali problema. I svakako da bi Pekić trebao da rastereti mali roster, koji je trpio najveći napor tokom polusezone – izjavio je za portal TuzlaL!VE trener Slobode, Davor Kadić.

Što se priprema tiče, “solari” po tradiciji sve obave koristeći domaće mogućnosti. Planirano je odigravanje više kontrolnih utakmica, za sada su izvjesne dvije s Gračanicom, ekipom koja Tuzlacima bježi bod na prvenstvenoj tabeli.

– Pripreme ćemo odraditi u Tuzli. Koristit ćemo resurse kojim nas grad raspolaže, izletište Ilinčicu, stadion Tušanj i dvoranu Mejdan. Dogovorili smo par pripremnih utakmica, koje će nam svakako pomoći da što spremnije dočekamo kup takmičenja (13. februar, Čelik – op.a.) i ligu koja nas očekuje – napomenuo je trener “solara”.

Što se tiče očekivanja za narednu polusezonu, Kadić kaže da mu je najveća želja da svi igrači i treneri budu zdravi i da igrači u punom kapacitetu budu na raspolaganju stručnom štabu.

– To nije bio slučaj u prvoj polusezoni. Jer, mi smo ekipa u kojoj se  itekako osjeti izostanak jednog pojedinca, a kamoli više njih. Prvu polusezonu smo imali dosta poteškoća s povredama tako da smo bili sputavani i oslabljeni i na treninzima i utakmicama. Nadam se da ćemo imati vise sreće u narednom periodu što se povreda tiče, i svakako da ćemo pokušati sve da se domognemo mjesta koje vodi u neko od evropskih takmičenja – istakao je trener Slobode.

Svi igrači iz prvog dijela prvenstva nisu bili na prozivci, neki jesu, ali nisu trenirali.

– Prozivci nisu prisustvovali Zdravko Čajić, zbog operacije slijepog crijeva, i koji neće biti neko vrijeme na raspolaganju. Amar Husejnović koji se zbog privatnih obaveza nije u stanju dalje aktivno bavi rukometom, tako da će s njim biti sporazumno raskinut ugovor, Alen Ovčina je prisustvovao prozivci, ali je pošteđen treniranja par dana zbog obaveza koje je imao u reprezentaciji, dok Damir Halilković nije trenirao, jer još uvijek nije sanirao povredu – zaključio je trener Slobode, Davor Kadić, u razgovoru za TuzlaL!VE. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here