Kadić: Prezadovoljni smo i uživamo u našoj rukometnoj bajci!

Za osam mjeseci, Sloboda je osvojila dva trofeja Kupa BiH i među rijetkima je kojima je uspjelo da odbrane trofej

0
438
Davor Kadić: Dva trofeja za manje od godinu dana (Foto: Darko Zabuš)

Mnogi će sportski stručnjaci reći kako je lakše osvojiti neki trofej nego ga odbraniti. Tako je bilo i u ovogodišnjoj završnici Kupa BiH. Sloboda je bila na velikim iskušenjima, jer je u polufinalu za protivnika imala novog praka BiH Izviđača CO, ekipu koja je tri godine zaredom u završnici Kupa BiH, a pri tome, skoro šest mjeseci nije poražena.

Nakon što je pao Izviđač CO, vjerovalo se da Tuzlake ništa ne može zadržati na putu osvajanja novog trofeja, odnosno, odbrane osvojenog prošlog septembra u Doboju.

Tako je i bilo u finalu, mada je Vogošća bila tvrd orah u prvom poluvremenu, dok je u drugom kapitulirala pred fizički i taktički odlično pripremljenim “crveno-crnima”. Za osam mjeseci, Sloboda je osvojila dva trofeja Kupa BiH i među rijetkima je kojima je uspjelo da odbrane trofej.

Struka je uvezala sve kako treba (Foto: Darko Zabuš)

S druge strane, trener Davor Kadić ostat će upisan u anale po tome što je za 16 mjeseci trenerskog posla osvojio dva velika pehara i time postao jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji Slobode, ako ne i najtrofejniji.

Nakon prespavane noći, još uvijek smo svi pod jakim emocijama. Pokušavam naći prave rijeci da opišem našu sreću i zadovoljstvo nakon ogromnog uspjeha RK Slobode. Rezultat koji je i više nego zadovoljavajući i koji nam svima daje pravo da se osjećamo prezadovoljni i da uživamo u našoj rukometnoj bajci – utisci su trenera Kadića jutro poslije velike pobjede i uspjeha koji će se pamtiti.

Nakon pobjede u Kupu BiH 1996. godine, te “duple krune” u toj sezoni, Sloboda je imala dugi “sušni period”, u kojem trofeja nije bilo ni na vidiku. A sada dva za manje od godinu dana…

Da, osvojili smo dva trofeja nakon toliko godina. Rukomet ponovo živi u Tuzli. Ova generacija sjajnih ljudi i igrača će ostati zlatnim slovima urezana i upisana u istoriju rukometa u Tuzli, ali i cijele BiH. Prve muške klupske evropske rukometne utakmice će se igrati naredne sezone na parketu dvorane Mejdan – napominje “coach” tuzlanskih rukometaša.

“To smi mi, Sloboda” – Foto: Darko Zabuš

Nada se da će Sloboda i u budućnosti ostati na istom rukometnom kolosijeku, ali žali što će nakon završetka sezone neki igrači napustiti klub.

Dosta toga se moralo poklopiti da bi ovaj san postao stvarnost, ali svakako da su momci svojim radom i zalaganjem sve zaslužili i zbog toga su i nagrađeni zlatnim odličjem. Nadam se i vjerujem da će Sloboda i u budućnosti ostati na istom kolosijeku. Treba raditi na tome da ispravi i popravi mnoge stvari da bi postala i ostala ekipa koja pretenduje na sami vrh bh rukometa. Žao mi je što će se desiti neki odlasci iz kluba, ali život ide dalje i svakako treba težiti ka tome da grad Tuzla ima evropsku Slobodu – mišljenje je Kadića, koji dodaje da unatoč uspjehu pojedinci su nalazili “dlaku u jajetu” i “na svakom čošku su pravili zamke”, ali je kazao da će o tome govoriti nekom drugom prilikom.

S obzirom na to da je sezona i službeno završena, u kojoj je prvak Izviđač CO iz Ljubuškog, a pobjednik Kupa BiH Sloboda, hoće li igrači i treneri dobiti slobodno? – pitamo trenera.

Još se ne zna ko odlazi, a ko ostaje, ni kada je riječ o igračima, ali ni trenerima. Ni ja ne znam da li sam tu za narednu sezonu. Još smo pod dojmom osvojenog pehara. Uskoro ćemo imati imamo sastanak s čelnicima kluba, kada će se više znati o planovima za budućnost – zaključio je Davor Kadić, trener RK Slobode. (Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here