Kadić: Momci su pokazali šta znači imati veliko srce, ali do pehara ima još dosta posla!

Za ekipu Vogošće PH ima samo riječi hvale, ali unatoč svemu, Kadić očekuje slavlje svog tima nakon završetka finalne utakmice

0
500
Davor Kadić na rukama Adnana Tufekčića, poslije pobjede nad Izviđačem CO (Foto: Darko Zabuš)

Malo ko će osporiti da je Sloboda u jučerašnjem polufinalu ekipu Izviđača CO “razbila” sjajnom taktikom trenera Davora Kadića.

Ako danas “solari” odbrane trofej osvojen prošle sezone u Doboju, popularni Malac postat će vjerovatno najtrofejniji trener u istoriji Slobode, sa dva uzastopno osvojena Kupa BiH. “Solari” su, istina, tri puta bili prvaci BiH, ali ne u jedinstvenoj ligi na nivou cijele BiH.

Ocjenjujući sinoćnju igru svog tima, Kadić nije krio komplimente i riječi.

– Ovi momci su u pravom smislu riječi opisali šta znači biti fajter, šmeker, imati ogromno srce. Ni u jednom trenutku nisu poklekli, iako smo dva puta bili takoreći u nockdownu, kada smo, i u prvom i drugom poluvremenu, imali deficit od 3-4 gola. Vratiti se u utakmicu sa tako lošim rezultatom protiv ekipe aktuelnog šampiona BiH, koja u svojim redovima ima više srpskih, hrvatskih i bosanskohercegovačkih reprezentativaca, mogu samo momci
izuzetno fizički i psihički spremni da daju zadnji atom snage na terenu – skoro u dahu je “odrecitovao” trener Slobode.

U izjavi pred susret s Izviđačem CO, Kadić je, među ostalim, spomenuo “litre znoja prosute na treninzima i da je došlo vrijeme da se to naplati”.

Nažalost, uvijek postoji i oni koji ne vjeruju u iskreni rad, ali svakako da nam i oni pomažu da budemo još jači i odlučniji u svojim namjerama – uzvraća Kadić “oponentima” i ljubomornima.

Svjestan je da je pobjeda protiv ljubuških “skauta” samo dio posla odrađenog na putu osvajanja Kupa BiH i da ih danas čeka jaka, spremna i motivisana ekipa Vogošće PH.

Svjesni smo da još ništa nismo napravili i da nas danas očekuje ponovo paklenih 60 minuta, u kojima sam siguran da nam volje, želje i motiva za pobjedu neće nedostajati. Najviše posla sada ima nas medicinski tim na na čelu sa dr. Džanom Atlić i našim vrijednim terapeutom Demirom Galićem, da rehabilituju pojedine igrače. Naravno, ne smijem zaboraviti Elvira Bijedića i njegov tim “Panta Rei” koji nam je cijele sezone na raspolaganju i često nam pomagao i “oživljavao” igrače za jako kratko vrijeme – kaže Kadić.

Za ekipu Vogošće PH ima samo riječi hvale, ali unatoč svemu, očekuje slavlje svog tima nakon završetka finalne utakmice.

Ekipa vogošće PH u svojim redovima ima par vrhunskih igrača koji su pokazali i internacionalni kvalitet, tako da nas ne čeka nimalo lagan meč. Ali, istinski vjerujem i nadam se, da pehar Kupa Bosne i Hercegovine neće mjenjati adresu stanovanja, jer rukomet živi u Tuzli – zaključio je trener Slobode, Davor Kadić.

A tek kakav će onda pakao nastati u Mejdanu, na tuzlanskim ulicama i u kakfićima. Što bi rekao Zlatko Pejaković u popularnoj pjesmi, “…evo noći, evo ludila…”!

Finale Kupa BiH između Slobode i Vogošće igra se danas u maloj dvorani Mejdana od 16:30 sati, uz direktan prenos na BHT1. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here