Kadić: Moji dečki su odigrali vrhunsku utakmicu u kojoj je dominirala naša odbrana

0
656

Na kormilu RK Sloboda je od 6. januara, kada je dres prvog strijelca ekipe zamijenio trenerskim. Davor Kadić Malac Slobodu je pripremao tačno mjesec dana, kroz četiri pripremne utakmice, a večeras i prvom službenom.

Davor Kadić: Službenu sezonu je počeo sjajnom pobjedom u Bugojnu (Foto: Miro Petrović)

Sloboda je večeras pobijedila bugojansku Iskru (27:23) i “debelo” zakoračila ka final fouru Kupa BiH, a Kadić u svojim dojmovima nije euforičan. Naprotiv, upozorava da se u četvrtfinalu igra i uzvratna utakmica s Bugojancima.

– Gostovali smo kod jako nezgodne ekipe, koja igra dobar rukomet, naročito na domaćem terenu. U svojim redovima ima dosta kvalitetnih igraca Znali smo i dobre i loše strane RK Iskra. Mi smo se fokusirali na nas i našu igru. Moji dječaci su odigrali jednu vrhunsku utakmicu u kojoj je dominirala naša odbrana, jer svesti najboljeg strijelca lige na samo par golova svakako da nije mala stvar – izjavio je Kadić za portal Tuzla LIVE.

I kao što smo rekli, sretan je zbog pobjede, i to svoje prve službene, ali podsjeća da sve još nije gotovo.

-Radujemo se našoj prvoj gostujućoj pobjedi ove sezone, ali znamo da nije još gotovo što se tiče Final foura Kupa BiH. Jer, za sedam dana nam predstoji uzvratna utakmica u Mejdanu, gdje nas ponovo očekuje dobar i jak meč. Jasno je svima da će Iskra pokušati prirediti iznenađenje. Ali, vjerujem da moji momci to neće dopustiti – zaključio je Kadić.

Uzvratna utakmica četvrtfinla Kupa BiH Sloboda – Iskra igra se 15. feruara u Mejdanu od 19 sati. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here