Kadić: Iz Slobode sam otišao zbog Bulića, Konjuh je bio brz i konkretan!

Vijest da je Davor Kadić novi trener živiničkog Konjuha i jeste i nije iznenađenje.

Nakon odlaska iz tuzlanske Slobode popularni Malac je najavio da je “u pregovorima s jednim klubom”. Imao  je, kaže, na stolu ponudu iz inostranstva, a završio je među “solarima”.

– Tačno je, čekao sam neki angažman za inostranstvo. Na kraju nisam bio zadovoljan uslovima, ali na sreću pojavio se Konjuh i vrlo brzo smo se o svemu dogovorili. Vjerujte, sve se odigralo pilično brzo – rekao je Kadić u razgovoru za TuzlaLIVE.

Imamo zajedničke ciljeve

U stvari, Kadić se vratio u redove živiničkog kluba, ali ovoga puta u ulozi trenera.

– Poznato je da sam u Konjuhu proveo dio karijere kao igrač. Slobodno mogu reći da je taj klub moja druga kuća. Klub i stanovnici Živinica imaju posebno mjesto u mom srcu. Ljudi u klubu, odnosno, uprava kluba, posjeduju veliki vrlinu i znanje o rukometu, tako da nam je stvarno bilo vrlo lako pronaći zajednički jezik o međusobnoj saradnji – kazao je Kadić.

Zajednički cilj je, kako je rekao, afirmacija što većeg broja domaćih mladih igrača koji će, uz zalaganje i rad, imati šansu da postanu dobri rukometaši i naravno karakterni ljudi.

No, ni u rezultatskom smislu ambicije nisu baš male, na što upućuje informacija da je klub redove pojača s dva nova igrača iz Rusije. To su Artem Lunin, 22 godine, desni bek, zadnja sezona u Slogi Doboj i Egor Motorin, 25 godina, lijevi i srednji vanjski, prošle sezone igrao u Bjelorusiji.

– Ambicije kluba su nam se također poklopile, a one su da probamo podići Konjuh par stepenica više u odnosu na prethodnu sezonu, kada su bili na 7. mjestu. Zajedničkim snagama uradit ćemo sve što možemo da se te ambicije realizuju – kaže naš sagovornik.

Ekipa pojačana s dva Rusa

Dodaje da je odmah prionuo na posao, da struka upravo slaže još neke kockice i vjeruje da će ekipa dobro izgledati u narednom prvenstvu.

– Igrače u timu manje-više poznajem, sa svima sam zadovoljan. Angažovali su nekoliko novih igrača, među kojima i dva Rusa. Trebat će nam svakako neko vrijeme adaptacije jednih na druge, ali kako vrijeme vrijeme bude odmicalo mislim da ćemo biti sve bolji i bolji – napomenuo je novi trener Živiničana.

Kad je odlazio iz Slobode uputio je riječi zahvalnosti predsjedniku Ismaru Šaboviću i potpredsjedniku Damiru Bećiroviću. S obzirom na to da dobro poznaje čelne ljude svog novog kluba, nema dilema da će saradnja biti na željenom nivou.

– Prvenstveno mi je drago što uprava vidi rukomet kao sportsku disciplinu u kojoj svako treba da radi svoj posao, bez raznih spletkarenja i nesportskih poteza. RK Konjuh je uvijek bio zdrava sportska sredina i ja ću uraditi i dati sve od sebe da napravimo što bolje rezultate na svim poljima. Živinice su uvijek bile rukometni grad i nadam se da ćemo imati podršku jednih od najboljih rukometnih navijača u BiH. Za njih ćemo igrati srcem i truditi se da ih što više bude na tribinama – poručio je Kadić.

Imenovao osobu zbog koje je otišao

Ne krije da je u pregovorima o odlasku u Živinice važnu ulogu imao Ševko Hajdarević, bivši član uprave Slobode, a sada sportski direktor Konjuha.

– Hajdarević je stvarno veoma profesionalan u ulozi sportskog direktora, za razliku od ovog mog prijašnjeg…

Ovim je napravio šlagvort za pitanje da li je Slobodu napustio upravo zbog sportskog direktora, što je natuknuo u izjavi na društvenim mrežama, o čemu se priča u tuzlanskim sportskim kuloarima, ali niko da išta konkretno kaže.

– Pa možete napisati da sam iz Slobode otišao isključivo zbog Mirze Bulića i njegovih loših poteza za rukomet u Tuzli. Radio je sve nauštrb Slobode i njenih igrača. Moram reći da je   većina igrača Slobodu napustila upravo zbog njegove neprofesionalnosti i nepoštenog odnosa prema sportu i prema svima nama koji smo donijeli dva pehara u Tuzlu. Sve je radio da ja ne budem više u klubu – zaključio je Kadić u razgovoru za TuzlaLIVE. (Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *