Kadić: Iduće sezone želimo u vrh bh. rukometa i mjesto u Evropi!

Trenutno smo ekipa sa najmanjim brojem stranaca u ligi, tačnije, samo s jednim - kaže Kadić u razgovoru za TuzlaL!VE.ba

0
337

Rukometni klub Konjuh iz Živinica i trener Davor Kadić produžili su saradnju na još jednu sezonu.

Kadić najavljuje ljepše doba za Konjuh (Foto: Facebook)

Kako je objavljeno na službenoj Facebook stranici ovog kluba, ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo. Kadić, koji je dio karijere proveo igrajući u ekipi “stolara”, želi sebe ugraditi u povijest kluba i kao uspješan trener.

Šta je primarni cilj ekipe i Kadića u sezoni koja traje i u kojoj je Konjuh u sredini tabele sa 17 bodova?

Što se tiče ove sezone, poznato je da smo se odrekli usluga određenog broja profesionalnih igrača. Trenutno smo ekipa sa najmanjim brojem stranaca u ligi, tačnije, samo s jednim – kaže Kadić u razgovoru za TuzlaL!VE.ba.

Napominje da je njegova ekipa veoma mlada i sastavljena isključivo od domaćih igrača, kojima se u ovoj sezoni želi da dati maksimalna šansa da bi stekli prijeko potrebno iskustvo.

U skladu s tim nastojanjima, ambicije kluba za ovu sezonu su svakako da ostanemo tu gdje jesmo, u sredini tabele, kao stabilan premijerligaš – naglašava sagovornik.
Što se tiče naredne sezone, za koju se već sklapaju kockice, tražit će tzv. ciljana pojačanja.

Uz dovođenje nekoliko provjerenih i kvalitetnih igrača, svakako da ćemo imati konkretan cilj, a to je da se priključimo samo vrhu tabele i mjestima koja vode u evropska takmičenja – najavljuje trener Konjuha.

Ali, dodaje, ići će korak po korak, jer predstoji dosta posla da se sve poluge u ekipi povežu u funkcionalan sistem.

Pred nama je mnogo posla i vjerujem da se, uz agilnu upravu, RK Konjuh može vratiti na stare staze slave, što u Gradu Živinicama svi žele, posebno navijači. U stvari, to žele svi oni koji vole i žive za Konjuh – zaključio je trener Davor Kadić u razgovoru za naš portal. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here