Kadić: Cilj nam je da stvorimo ekipu ratnika

Četvrti je dan priprema rukometaša Slobode i isto toliko iskustva novog trenera, Davora Kadića Malca.

Trenira se vani, na izletištu Ilinčica, bez obzira na niske temperature, a potom u dvorani Mejdan, gdje nema “folera”, jer svi rade punom snagom.

Evo dojmova debitanta među trenerima, Davora Kadića, koji je krajnje ozbiljno prihvatio svoju novu obavezu.

– Dolaskom novog trenera neke stvari se uvijek promjene. Za neke konkretne promjene svakako je rano govoriti. Uglavnom, radimo na podizanju fizičke spreme, koristimo terene na Ilinčici, dvoranu i teretanu Mejdana – kaže Kadić za Tuzla LIVE.

Sada je lopta u drugom planu, Malac ne štedi ni sebe, a ni igrače, bili oni mlađi ili zreliji.

– Konkretniji rad s loptom kreće od slijedeće sedmice, gdje će svako od igrača imati svoj zadatak koji će trebati ispoštovati. Radit ćemo na igračkoj disciplini, odnosno, mnogo više bi trebali da poštujemo pravila igre – dodaje.

Igračima je predočen plan priprema, ali i plan i cilj za ostatak sezone. “Solari” će pokušati popraviti svoju poziciju na prvenstvenoj tabeli, ali im je Kup BiH možda u prvom planu.

U četvrtfinalu ovog takmičenja igraju s Iskrom iz Bugojna, prvu u gostima (9. februara), a drugu u Tuzli (15. februara), što je velika prilika za plasman na završni turnir. Domaćin završnice još nije određen, sve je moguće, pa i da se kroz Kup izađe u Evropu.

-Igračima je predočen plan koji se od njih očekuje u ovoj polusezoni, tako da vjerujem da će vremenom dobijati bolje navike. Cilj nam je da stvorimo jednu homogenu cjelinu, ekipu ratnika, koji će biti spremni da se brane, a i napadaju protivnika u odredjenom trenutku – zaključio je Kadić.

Prvu od četiri provjere tokom pripremnog perioda tuzlanski rukometaši imat će 15. januara u Vinkovcima protiv hrvatskog prvoligaša Spačve. (mp – Foto: Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *