Jutros naoblačenje, slaba kiša u nizinama, temperatura do 15 stepeni

Temperatura zraka u 04:00 sati: Goražde 0, Zenica, Sarajevo 1, Tuzla 2, Kladanj 3, Banja Luka, Bihać 4, Brčko 5, Trebinje, Mostar 6, Neum 7 stepeni C
Vrijeme, prognoza, vrabac
(Oblačno i sitna kiša – Foto: Ilustracija, Pixabay)

U subotu 27. januara 2024. meteorolozi predviđaju naoblačenje u ranim jutarnjim satima, što će u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu do 8°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U nedjelju 28.1.2024. više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne gdje su prije podne rijetko moguće veoma slabe padavine. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C.

U ponedjeljak 29.1.2024. očekuje se dosta sunčano sa malom naoblakom. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

U utorak 30.1.2024. očekuje se dosta sunčano sa malom naoblakom. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. (F)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *