Jutro sunčano uz umjerenu oblačnost

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica i Drvar 0 stepeni, Bugojno i Livno 1, Ivan Sedlo i Zenica 2, Sanski Most i Široki Brijeg 3, Sarajevo i Tuzla 4, Bihać 5, Mostar 10, Gradačac i Neum 11 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna, što će pozitivno djelovati na većinu populacije. Obzirom da će tokom jutra biti svježije, hronični bolesnici trebaju biti malo oprezniji prilikom boravka na otvorenom, te povesti brigu o prikladnom odijevanju. Sa odmicanjem dana ugodnije, uz duže sunčane intervale i porast temperatura.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

Subota u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *