Ugašen požar u fabrici “Sloboda” u Čačku

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija i incidenata, nakon što se sinoć dogodila snažna eksplozija u fabrici “Sloboda”, u kojoj je lakše povrijeđeno troje radnika. Požar u fabrici je ugašen, a 11 porodica iz obližnjih naselja je evakuisano.

Bespilotne letjelice nadlijetale su krug fabrike. Ulazak stručnih ekipa na teren tek 24 sati nakom posljednje detonacije.

Požar u čačanskoj fabrici “Sloboda” je ugašen, nakon sinoćnje snažne eksplozije. Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije “Sloboda” i od Sektora za vanredne situacije.

Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letjelice nadlijetale su krug fabrike, javlja dopisnik RTS-a iz Čačka.

“Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere”, rekao je zamjenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović za RTS.

U magacinskom prostoru fabrike “Sloboda” u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika, uglavnom su to sitne posjekotine najvjerovatnije usljed pucanja stakla.

Evakuisano je 11 porodica, odnosno oko tridesetak građana koji žive u blizini čačanske fabrike.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smještaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Miroslav Petrović dodaje da nema mjesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.

Na licu mjesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sati nakom posljednje detonacije.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *