Jusko: Čim dobijemo uredbu s nivoa FBiH odmah ćemo početi s privođenjima zbog kršenja izolacije

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko kazao je da tokom kontrole osoba koje se nalaze u samoizolaciji njih 60 nije pronađeno na adresi, te je upozorio na oštre mjere policije.

“Budite uvjereni da ćemo onog momenta kada dobijemo uredbu s federalnog nivoa privoditi sve one koji ne poštuju pravila o samoizolaciji. Možda im se samoizolacija više provodi u pritvorskim jedinicama i idu kazne do tri godine zatvora. Apeli očito nisu urodili plodom”, kazao je Jusko.

Podsjetio je da od 18 sati na snagu stupa policijski sat, te da se mogu izdati potvrde osobama koje se zbog prirode moraju kretati. Upozorio je da ni u kojem slučaju ne smije dolaziti do zloupotreba tih potvrda.

Upozorio je i sve one koji na bilo koji način pokušavaju iskoristiti nemoć naroda da bi došli do koristi, da će policija reagovati i da će svi biti kažnjeni

“Niko se neće igrati sa životima i imovinom građana”, poručio je Jusko.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara uputio je Vladi FBiH prijedlog da sve osobe koje prekrše samoizolaciju budu kažnjene zatvorom.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *