Novembar u BKC-u Tuzla

0
448

JU Bosanski kulturni centar TK-a nakon niza uspješno organizovanih događaja u prošlom mjesecu, kada je u svojim programima publici ponudio promocije knjiga, koncert klasične muzike, projekcije dokumentarnih filmova, bio domaćin otvaranju dječijeg festivala i stand up komičarima, te realizovao manifestciju „Dani audiovizuelnog naslijeđa“, istim tempom otvara i mjesec novembar.

Tako će u prvoj sedmici ovog mjesecapublika imati priliku pogledati tuzlansku premijeru monodrame „Ich liebe Deutschland”, koju potpisuju „Umjetnička radionica“ Srebrenik i “Art teatar” Tuzla, a koja je već imala zapaženo izvođenje u Gradačcu i Lukavcu.

U monodrami koju je napisao Vahid Klopić glumi Jasmina Dedić Ibrić. Režiser je Midhat Kušljugić uz asistenciju dr. sc. Jasmine Čelebić – Tanović, a autor muzike je Denis Hadžić.

Predstava je na programu u srijedu 4. novembra 2020. na Kamernoj sceni BKC TK Tuzla, a zbog ograničenog broja gledatelja igrat će se u dva termina od 17.30 i 20.00 sati. Za ovaj događaj u prodaji je ograničeni broj ulaznica po cijeni od 10 KM.

U petak 6. novembra od 19.00 sati BKC TK je domaćini godišnjeg koncerta Folklornog ansambla “Panonija”, kojim proslavljaju 24 godine postojanja i rada. Ograničeni broj ulaznica za ovaj događaj je rasprodan.

U subotu 7. novembra u 13.00 sati svečano će biti otvorena Izložba slika “Moja priča” Mensura Porovića iz Sarajeva. Nagrađivani autor je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH. Priredio je 18 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Isti dan od 18.30 sati na programu je prvi komercijalni koncert koji BKC TK organizuje od početka pandemije COVID-19, a u goste nam dolazi bosanskohercegovački bend Divanhana, koji u Tuzli nastavlja prekinutu turneju koju su započeli u februaru u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Rezervacija i kupovina ograničenog broja ulaznica po cijeni od 15 KM moguća je jedino u marketing službi BKC TK-a (035 311 070) svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Organizacija svih događaja se realizuje u skladu sa izrečenim naredbama i preporukama za organizaciju događaja u zatvorenim prostorima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here