Još osam osoba je pozitivno na Covid-19 u KS u ZHK pet

0
293

Sa KCUS-a su potvrdili da osam uzoraka pozitivno na prisustvo COVID-19.

Tri pozitivna uzorka su iz Zavidovića, dva iz Bihaća, jedan iz Travnika, dok je jednoj osobi utvrđena pozitivnost nakon retestiranja.

Pozitivna na Covid-19 je i jedna osoba koja je smještena u izolatorij.

Četiri osobe su povezani s trećim klasterom, a za jednu osobu nemamo poveznicu još uvijek i vjerojatno je riječ o novom klasteru

Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona je obavijestio o pet pozitivnih osoba na prisustvo korona virusa s područja Širokog Brijega. Četiri osobe su povezani s trećim klasterom, a za jednu osobu nemamo poveznicu još uvijek i vjerojatno je riječ o novom klasteru, priopćeno je u subotu navečer iz Stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

U ovom kantonu su do sada 63 osobe bile pozitivne na prisustvo korona virusa od čega 48 osoba iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz. U samoizolaciji se nalazi 742 osobe na prostoru kantona.

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Zapadnohercegovačkog kantona osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu žitovnih namirnica za iste, priopćeno je iz Stožera CZ Zapadnohercegovačkog kantona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here