U Slavinovićima nova covid bolnica

0
312

Univerzitetski klinički centar Tuzla donio je danas odluku da se izmjesti dio Covid pozitivnih pacijenata smještenih u Klinici za zarazne bolesti.Naime, dio pacijenata pozitivnih na koronavirus koji su smješteni u Kliniku za zarazne bolesti UKC Tuzla, koja je pretvorena u covid bolnicu bit će izmješten u Kliniku za plućne bolesti u Slavinovićima, gdje će biti formirana još jedna covid bolnica.

-U Slavinovićima pripremamo nove kapacitete, a danas smo donijeli odluku da ćemo dio covid pozitivnih pacijenata premjestiti na tu lokaciju, čime ćemo rasteretiti covid bolnicu na lokaciji Klinike za zarazne bolesti. U drugoj covid bolnici na raspolaganju je 60 kreveta, no ovo ne treba izazvati zabrinutost kod građana, istakao je direktor UKC Tuzla Vahid Jusufović.

Kada je u pitanju koronavirus na području TK, trenutno je 95 pacijenata hospitalizirano, dok je devet priključeno na mehaničku ventilaciju.

Osvrnuo se i na testove te medicinsku opremu, te kazao da testova nikad nije ni nestajalo, izvršene su nove nabavke, a u planu je i nabavka antigenskih testova.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here