Strašno: U kući strave Velje Nevolje mljeli ostatke ubijenih (Video)

0
366

U stroju za mljevenje mesa koji je pronađen u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek pronađeno je više DNK uzoraka različitih žrtava, priopćilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

To je, kako je naveo ministar policije Aleksandar Vulin, i definitivno potvrđeno nakon obavljenih vještačenja od strane pripadnika MUP i Tužilteljstva za organizirani kriminal.

“Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvijetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mljevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužiteljstva za organizirani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana”, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Prema njegovim riječima, ova ‘ubilačka grupa’ ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mljela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala.

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, uhapšen je 4. februara u velikoj akciji policije i srpske Sigurnosno-informativne agencije.

Osim njega, u najvećoj policijskoj akciji u posljednjih deset godina uhapšeno je još 15 članova grupe, a među njima je i njegov najbliži suradnik Marko Miljković, piše Blic.rs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here