Jeste li znali da vam Coca-Cola može pomoći kod pripreme mesa: Evo kako je iskoristiti

Junetina je ukusno meso i može se pripremiti na razne načine, ali ponekad se dogodi da ju je teško prožvakati jer je žilava.

Želite li da vam meso bude mekano, Bright Side donosi nekoliko zanimljivih trikova.

Komad mesa možete obložiti kriškama kivija i ostaviti neko vrijeme da stoji. Ovo slatko voće sadrži enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, pa ono postaje meko i fino za jelo.

Ako ga volite staviti u marinadu, možete i u nju dodati malo kivija, uz ostale sastojke. Pripazite ipak da ne stoji predugo kako se meso ne bi raspalo tokom pečenja.

Slično djelovanje ima i ananas, pa posegnite za njim ako nemate kivi.

Osim klasične marinade, meso možete staviti i u sirće ili limunov sok, dodati maslinovo ulje, naribani luk i jabuke. U toj smjesi ostavite meso preko noći u frižideru.

Osim što će imati nevjerovatan okus, bit će jako mekano.

Jedan sastojak za koji nikada ne bismo pomislili da može pomoći u ovome je Coca-Cola. Napici poput ovog odlični su za omekšavanje mesa prije pečenja, posebno ako su komadi malo deblje rezani.

Pazite samo da meso u ovom gaziranom piću stoji samo desetak minuta, a zatim ga izvadite da se osuši i pržite u ulju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *