Je li upotrebljivo jaje koje ima krvavu tačku na žumancetu?

Crvena mrlja u jajetu se ponekad pojavljuje zato što je došlo do pucanja kapilara u jajniku nosilje. Hoće li do toga doći, zavisi od starosti kokoši, vrste hrane koju jede, ali to nikako ne znači da to jaje nije

Ako vam mrlja od krvi smeta, izvadite je vrhom noža i nastavite s doručkom

Crvena mrlja u jajetu se ponekad pojavljuje zato što je došlo do pucanja kapilara u jajniku nosilje. Hoće li do toga doći, zavisi od starosti kokoši, vrste hrane koju jede, ali to nikako ne znači da to jaje nije dobro za jelo. To je zapravo normalna pojava i jaje je sigurno za upotrebu.

Istina je da vrlo rijetko možemo naći jaje s krvavom mrljom. Sva komercijalna jaja se skeniraju i sortiraju procesom „candling“, što podrazumijeva sijanje svjetlosti kroz ljusku da bi se uočili nedostaci. Većina jaja s mrljama krvi se odbacuje ovim procesom, ali nekoliko ih prođe. Ako imate svoje kokoši ili kupujete jaja s farme, s vrijeme možete naići na nekoliko krvnih mrlja, prenosi N1.

Činjenica da jaje ima fleke od krvi ne znače da ga morate baciti. Stručnjaci kažu da su ova jaja potpuno sigurna za jelo. Ako vam mrlja od krvi smeta, izvadite je vrhom noža i nastavite s doručkom.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *