Javašluk Tužilaštva TK: Dvostruka pobjeda Kadića, odbijena žalba Ajanovića!

Više od pet godina Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona je maltretiralo, psihički uništavalo Edima Kadića i njegovu porodicu. On je jednom završio i u bolnici, a kćerka i zet su naumili u Njemačku, jer ih je pritisnula tortura tužioca.

Kadića, kao člana Gradskog vijeća Tuzle, javno je i neosnovano optužio za težak kriminal i zloupotrebu službenog položaja, kao pomoćnika za komercijalne poslove direktora JZU Gradske apoteke Tuzla, vijećnik Mirnes Ajanović.

Prema osumnjičenom za težak kriminal, postupajući tužilac je poduzeo PIR – posebne istražne radnje, koje se primjenjuju samo prema zločinačkim kriminalnim organizacijama, uglavnom, narko-mafijom!

(Faksimil Rješenja Vrhovnog suda o odbacivanju zahtjeva Mirnesa Ajanovića o reviziji presude Općinskog suda Tuzla)

Prisluškivali su mu stan, radne prostorije, telefonske razgovore, a prislušne uređaje su montirali i na Kadićev osobni automobil. Istpitivali su desetine njegovih prijatelja i poslovnih partnera. Uzeli su mu sve nove i stare mobitele i laptop. Međutim, na ogroman pritisak javnosti, od Kadića su tek nakon pet godina uzeli prvu izjavu!?

Ove sedmice, Kadić je dobio dva službena dokumenta. Jedan da se obustavlja istraga, jer nije nađen nijedan element kršenja zakonskog poslovanja, niti jedan dokaz da je učinio bilo kakav prekršaj u radu. Oduzeti predmeti su mu juče vraćeni.

Takođe, odbijena je žalba Mirnesa Ajanovića upućena Vrhovnom sudu od kojeg je tražio reviziju presude kojom je Opštinski sud, po tužbi Kadića, Ajanovića novčano kaznio.

Zbog neistinite tužbe kojom se dugo, nezakonito, bavilo Tužilaštvo TK, postavljamo pitanje glavnom tužiocu Tomislavu Ljubiću: Hoćete li krivično goniti Ajanovića zbog lažnog prijavljivanja krivičnog djela? (E.A.) 

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *