Jasna Duraković: Izlazim iz SBB i neću glasati za smjenu Vlade KS!

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković oglasila se nakon turbulentnih događaja u skupštinskim klupama, te poručila da neće glasati za smjenu aktuelne Vlade, dodavši da napušta SBB!

Ona je o tome prijatelje i simpatizere obavijestila najprije putem društvenih mreža.

“Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a, te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje”, poručila je Duraković.

Ona je na Facebooku napisala da su je mnogi njeni dobronamjerni prijatelji, a i oni “dobronamjerni”, upozoravali da to ne radi i plašili je teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i slično.

“Pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo.”

Naglašava da bi time na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu njenog oca dr. Nijaza Durakovića, koji, kako kaže, nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima.

“To je razlog i što neću vratiti mandat, koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže. Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje”, zaključila je.

Od trenutka kada je SDA najavila da će srušiti aktuelnu Vladu špekulisalo se da Jasna Duraković, iako članica nove većine, neće podržati smjenu ove vlade. Te špekulacije danas su dobile potvrdu.

Iako je SDA sa SBB-om, DF-om i BOSS-om skupila potrebnih 18 ruku za smjenu Vlade, oni su računali i na 19. odnosno Jasnu Duraković. Do toga, sada je jasno, neće doći. Ona nije bila potpisnica zahtjeva za sazivanje sjednice na kojoj će se glasati o smjeni vlade.

Duraković je nakon ove objave i iznenadnog poteza naišla na mnoštvo pozitivnih komentara na društvenim mrežama, ali i mnoštvo negativnih. (FB, Kb, tl – Foto: Klix.ba)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *