Jasmin Imamović od početka mandata postavio samo jedno pitanje i to o trotoarima u Sarajevu!?

Imamovića, koji je iz Tuzle, zanimalo je kada će biti sanirana tri trotoara u ulicama na području sarajevske Općine Centar, tačnije oni oko zgrade Parlamentarne skupštine BiH
Jasmin Imamovic_ poslanik:trotoari
(Izabran da u Sarajevu brani interese Tuzle, a on brine o sarajevskim trotoarima – Foto: TL, arhiva)

Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Jasmin Imamović, prema evidenciji koja je dostupna na stranici bh. Parlamenta, od početka mandata postavio je jedno zastupničko pitanje, piše Faktor.ba.

Imamovića, koji je iz Tuzle, zanimalo je kada će biti sanirana tri trotoara u ulicama na području sarajevske Općine Centar, tačnije oni oko zgrade Parlamentarne skupštine BiH!?

Pitanje je Imamović (SDP) postavio načelniku Općine Centar Sarajevo Srđanu Mandiću (Naša stranka).

U postavljenom pitanju nije ponudio obrazloženje za ovo svoje interesovanje, ali je odgovor u zgradu Parlamenta, koja je na području Općine Centar, iz ove općine stigao tek u srijedu, 14. februara, skoro osam mjeseci nakon postavljenog pitanja.

Tako je Imamoviću odgovoreno da su sanacija ulice Vrbanja, od spoja s ulicom Vilsonovo šetalište do parkinga Zelo, te sanacija ulice Koste Hermana do spoja s ulicom Franje Račkog, planirane u ovogodišnjem budžetu i da pri usvajanju budžeta očekuju brzu realizaciju.

alt

Rekorder među tuzlanskim političarima po broju neispunjenih obećanja, tipa Cristalico, tunel prema Živinicama, Tuzla će biti najpovoljniji grad za življenje, viseći voz, uspinjača ka Gradini, gradski stadion itd, izabran je na izborima da u Parlamentu zastupa, među ostalim, interese Tuzle.

A on za dosadašnjeg mandata postavio samo jedno poslaničko pitanje i to o trotoarima u Sarajevu! Aferim Faraone! (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *