(Ne)očekivano: Jasmin Imamović eskivirao debatu na RTV TK!?

14
1602
"Trgovac" je uspio "kupiti" potrebne ruke - Jasmin Imamović

RTV TK domaćin je debatne emisije vezane za izbore 2020. godine, u kojoj su gosti kandidati za gradonačelnika Tuzle.

Suprotnno očekivanjima, ovu emisiju iz samo njemu znanih razloga eskivirao je Jasmin Imamović, aktuelni gradonačelnik i kandidat SDP-a u ovogodišnjim izborima.

Voditeljica je napomenula samo da je Redakcija pismeno obaviještena da Imamović ne može sudjelovati u debati koja je u toku.

S obzirom na praksu ranijih izbora, bilo je za očekivati da Imamović izostane, s obzirom na to da on gostuje samo u emisijama u kojima mu je zagarantovana “zaštita od neprijatnih pitanja”, odnosno, u medijima koji su pod njegovom kontrolom, kao što je Face TV, gdje je večeras bio gost. Zar nije logičnije da se pojavi u TV kući u kojoj je ranije najavljeno gostovanje svih kandidata za gradonačelnika Tuzle nego da putuje u Sarajevo koje je, doduše, njegova omiljena meka kada god je “gusto”!?

Imamović nije eskivirao gostovanje u sličnoj emisiji na RTV7, koja je maltene njegova privatna TV i u kojoj se osjeća kao svoj na svom – ekranu!

Inače, gosti u studiju su Vahid Jusufović (SD BiH), Sead Avdić (BPS, Mirjana Marinković Lepić (NS9, Halid Žigić (nezavisni kandidat) i Alen Kamerić (PDA), osobe koje znaju šta je odgovornost spram biračkog tijela u medijskim istupima.  (tl)

14 Komentari

 1. Nedolazak Imamovića je ponižavajući gest omaložavanja prema javnosti, svim građanima Tuzle, a posebno prema biračima i kandidatima za Gradonačelnika. Šalje nam poruku da je on važniji od samog Grada i njenih stanovnika. Ako već 20 godina ne želi da razgovara sa građanima, barem može dopustiti sebi da im se obrati medijski direktno. Nažalost.

  P.F. Ako je tačno da čovjek gostuje na TV-Face, onda je to prvorazredni skandal ravan onom iz vremena prosvjeda u februaru 2014.g. kada nam se blagoizvolio obratiti iz Sarajeva. Nadati se da je ta vijest samo zlonamjerni trač.

  • Nažalost TACNA,gospodina sam gledao samo minutu dok je izgovorio da vec ima investitore da pored Kristalika izgrade dva nebodera po 35 spratova,zaboli me želudac i promjenim kanal.BRUKA I SRAMOTA-

  • Gostovanje na Face TV je bila plaćena promocija. 20 minuta na FaceTV-u koštalo nas je 12.500 KM iz budžeta grada Tuzle.

 2. On može učestvovati na debati na RTV 7 jer je sam napisao pitanja koja će biti postavljana. On je platio iz budžeta da učestvuje na Fejs TV. Tuzla nije imala večeg hinje u istoriji. Namještaljke i zloupotrebe koje on radi su nečuvene. Za sve koji su kontra kandidati on je osmislio i preko svojih doušnika i pomoćnika odradio najgnusnije stvari. Ja ne znam ko može glasati za ovakvog bolesnika.

 3. Ovo sve što je Jasmin izgovorio tokom predizbirne kampanje trebali bi smo staviti u rubriku VJEROVALI ili NE.. Investicije koje je nabrojao da će se desiti u u Tuzli po njegovoj priči prelaze preko 1,5 milijardi €. Kako ga nije sramota, pa vrijedjati inteligenciju ljudi ,i misliti da treba nasjesti na tu priču. Samo bi mi poručio : Dosta je Jasmine olovka u nedelju je u našim rukama..

 4. Ostalo je jos da za govornicu stane Asja Redjic pa da ko i ona Piricka u Banovićima rekne kako je i nas Tuzlake sunce ogrijalo kad je Fata ovu budalu rodila

 5. očekivano izbjegavanje, to radi vec 20g, nije njegov medij i ne moze ga platiti, Senada moze, zato je pripremio suficit budzeta ove godine, poljepio je plakata i bilborda po gradu, mogao je jos jednu fontanu napravit za te pare 🙂

 6. A niko ne prati šta ovaj isti portal kao i dr. poput Tuzlarija, objavljuje da je Imamović u samoizolaciji jer je njegova žena pozitivna na COVID-19.
  Ne branim nikoga, ali čuj bgt “nije gostovao iz njemu znanih razloga”.. Čitate samo što želite da čujete, a ne znate prelistati portale koji dan unazad i da pogledate vijesti.
  Eh kad bi i neku knjigu nekad u životu pročitali, kako bi bilo ljepše svima, a ne samo sranja po portalima, kad se već svi prave pametni.

  • G. “Ana”, ne bi ni vama bilo zgored da se posvetite prelistavanju drugih stranica, jer bi u tom slučaju vidjeli da je osoba, koju spominjete i hvalite, izašao iz izolacije i bio je gost s plaćanjem oko 12.500 KM na Face TV. Na RTV TK je mogao doći besplatno i uštedjeti te novce za pomoć, recimo, udruzenjima slijepih, gluhih, invalida, djece bez roditelja, liječenih alkoholičara (čiji je “dopisni” član), azilu “Nirina” i td.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here