Jak vjetar u Mostaru i Bihaću čupao stabla

0
135

Navrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom posebno izraženo u ranim jutarnjim satima, a koje je počelo sinoć, pogodilo je našu zemlju.

Kako su nam kazali u Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite, u FBiH prema posljednjim izvještajima nema veće materijalne štete na kućama, objektima. Vjetar je čupao stabla u Bihaću i Mostaru.

– Upravo dobijamo izvještaje iz kantonalnih civilnih zaštita. Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, tačnije, Mostara jak vjetar je obarao stabla na kolovoze i to se sada uklanja. U Bihaću je bilo oborenih stabala na ulicama. U Tuzlanskom kantonu je bilo mirnije. Za sada možemo kazati da nevrijeme koje je zahvatilo Federaciju nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu, a što nam je najvažnije nije bilo ljudskih žrtava – kazao nam je dežurni operativni u FUCZ.

U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Sarajevo su nam kazali da uprkos jakom vjetru i kiši, do sada im nisu prijavljene štete na objektima.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom u večernjim satima pogodilo je područje Unsko-sanskog kantona uslijed čega je na nekoliko lokacija zabilježena materijalna šteta.

(Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here