Jak vjetar u BiH obarao krovove

Postupno slabljenje vjetra kako dan bude odmicao, a još više tokom noći na subotu. Današnja prognoza vremena donosi malo kiše i oblačnosti s izuzetkom Hercegovine i zapada Bosne gdje možemo očekivati lokalno jače pljuskove i grmljavinu

Sa Doma zdravlja u Glamoču pao dio krova

Današnji dan u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju vrijeme obilježen je snažnim vjetrovima i lokalnim olujnim udarima koji su ostavili vidljive posljedice širom zemlje.

U Glamoču, vjetar je skinuo dio krova sa Doma zdravlja, dok je u Bihaću saobraćajna svjetlosna signalizacija završila na tlu.

Postupno slabljenje vjetra kako dan bude odmicao, a još više tokom noći na subotu.

Današnja prognoza vremena donosi malo kiše i oblačnosti s izuzetkom Hercegovine i zapada Bosne gdje možemo očekivati lokalno jače pljuskove i grmljavinu. Veći dio zemlje proći će bez značajnih padavina, a neka područja čak će ostati potpuno suha.

Kako dan bude odmicao prema kraju i u noći na subotu, očekuje se djelimično razvedravanje i postupno slabljenje vjetra. Međutim, južina će i dalje dominirati našim vremenskim prilikama, donoseći nam toplo vrijeme i narednih dana.

Vjetar u Bihaću oboren stub ulične rasvjete

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *