Jahta Romana Abramoviča doplovila u Crnu Goru

Abramovič je u grupi ruskih oligarha protiv kojih je Velika Britanija uvela sankcije kao dio odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu. Njegova luksuzna jahta, duga 140 metara, doplovila je iz Barcelone, odakle je isplovila 8. ožujka

0
181

Jahta “Solaris” ruskog oligarha Romana Abramoviča, vlasnika nogometnog kluba Chelsea, uplovila je u subotu u crnogorsku luku Tivat i usidrila se nedaloko od luksuzne marine Porto Montenegro, javili su mediji u Podgorici.

Abramovič je u grupi ruskih oligarha protiv kojih je Velika Britanija uvela sankcije kao dio odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu.

Njegova luksuzna jahta, duga 140 metara, doplovila je iz Barcelone, odakle je isplovila 8. ožujka.

Vjeruje se da se u crnogorskoj marini Porto Montenegro nalazi nekoliko jahti ruskih oligarha.

Crna Gora pridruzila se sankcijma koje je EU uveo Rusiji.

Nedavno je u toj marini kratko boravila jahta ruskog milijardera Vagita Alekperova, The Galactica Super Nova, koja je nakon tankanja goriva brzo napustila crnogorske vode.

Podgorički mediji su takođe objavili da je u petak Porto Montenegro napustio brod “Sputnjik” ruskog oligarha Olega Deripaske koji je također pod sankcijama Velike Britanije.

“Sputnjik” je prateći brod luksuzne Deripaskine jahte “Clio” i bio je usidren od prije u Porto Montenegru.

Oleg Deripaska aluminijski je magnat, a njegova EN plus grupa je posjedovala tvornicu aluminija u Podgorici.

Nakon prekida suradnje crnogorskoj vladi ostavila je dug od preko 100 miliona eura za kredite za koje je jamčila crnogorska država.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here