Jahić i Osmanhodžić vode Slobodu protiv Veleža

1
144
Privremeno rješenje: Adnan Osmanhodžić i Adnan Jahić (Foto: FK Sloboda)

Nakon ostavke Gradimira Crnogorca uprava Slobode odlučila je da ekipu protiv Veleža vodi trenerski tandem Adnan Jahić i Adnan Osmanhodžić Buco, saopćeno je  iz kluba.

Dva nekadašnja nogometaša, a danas trenera bez većeg iskustva u vođenju prve ekipe, sjedit će na klupi do izbora novog šefa Stručnog štaba. No, pobijedi li slučjno Sloboda Mostarce, može se dogoditi da Jahić i Osmahodžić novu ulogu obnašaju i duže.

Osmanhodžić je trenutno koordinator Omladinskih selekcija FK Sloboda, a Jahić trener U-17 selekcije kluba s Tušnja.

Vezani članak
CRNOGORAC PODNIO OSTAVKU

Osmanhodžić je već jednom vodio Slobodu, u jesen 2009. godine, nakon bezrazložne smjene Sakiba Malkočevića, ali se na toj dužnosti zadržao manje od dva mjeseca i u januaru 2010. godine ustupio je mjesto Vlatku Glavašu.

Od 2009. godine do danas Sloboda je promijenila dvadeset i jednog trenera, a čak devet od 2015. godine kada je za šefa struke imenovan Husref Musemić, danas trener Tuzla Cityja.

Koliko će Osmanhodžić i Jahić trajati, tek ćemo vidjeti. (mp)

1 komentar

  1. Zašto nam poredjenja radi niste za ovaj period naveli i imena PREDSJEDNIKA i uprava, SLOBODA ispala kao “IGRAONICA” za kratkorocnu zabavu bez odgovornosti uz milionske dugove. Ko to sve potroši a ništa ne napravi???????

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here