Jagodić: Tuzla City je tim kojem treba skinuti kapu

Jagodić: Svi imaju neke probleme, ali Tuzla City izgleda nema nikakvih, tim su kojem treba

Radnik i dalje traži prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige BiH u kojoj je, kako se zasad čini, glavni kandidat za ispadanje u niži rang.

Danas mu u Bijeljinu u goste stiže lider na tabeli Tuzla City, tim koji igra sjajno na startu prvenstva.

Okršaj Radnika i Tuzla Cityja na konferenciji za medije najavio je Vlado Jagodić, trener Bijeljinaca.

“Sam položaj na tabeli govori dovoljno. Poštujem sve ekipe jer svi imaju svoje probleme, ali Tuzla City izgleda nema nikakvih. Uvažavam ih maksimalno, pogotovo kolegu Husrefa Musemića. Ljudi imaju pet pobjeda i jedan neriješen meč i to je za respekt. Ovo je izazov za nas i mi moramo učiniti na svom stadionu da što prije dođemo do pobjede”, rekao je Jagodić na početku.

Prisjetio se kako su njegov tim koštale katastrofalne greške u Banjaluci, a o iskustvu Tuzla Cityja, kako je rekao, suvišno je i pričati.

“Moramo tražiti slabe tačke u njihovoj igri, ako ih uopšte ima. U Banjaluci smo pravili katastrofalne greške, a pričati o iskustvu Tuzla Cityja je suvišno. Oni su puni iskusnih igrača gdje jedan Ubiparip nema mjesta ni na klupi, Mehanović ima inostranu karijeru, a čeka minute na kašićicu. Gdje su Brkić, Gavrić… Ekipa su kojoj treba skinuti kapu i dobro organizovan klub, ali to je izazov za nas da pokažemo da se možemo nositi i sa takvima.”

Za kraj je govorio Jagodić i o zdravstvenom biltenu ekipe.

“Šarić ima jedan zdravstveni problem koji iziskuje mirovanje. Nije putovao ni jučer na Sokolac. On želi da trenira, a ako bude mogao ući će u kombinaciju. Motika se vratio iz povrede, Đurić nije išao na Sokolac jer osjeća bol u nozi… Ovo je utakmica samo za sto posto spremne, zdrave i disciplinovane. Govorim o taktičkoj disciplini”, zaključio je Jagodić.

Utakmica Radnik – Tuzla City igra se u subotu od 19 sati. (scs)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *