Izvučen jedan od najvećih jackpota u historiji, dobitniku 1,33 milijarde dolara!

0
84
(Foto: Ilustracija)

Američka lutrija Mega Millions objavila je u subotu da je u petak navečer izvučen dobitni listić čiji je vlasnik osvojio jackpot vrijedan više od 1,33 milijarde dolara, što je jedna od najvećih isplata u istoriji američke lutrije.

Sretni dobitnik iz savezne države Illinois pogodio je brojeve 13, 36, 45, 57 i 67 plus bonus broj (Mega Ball) 14.

Jackpot je prvobitno procijenjen na 1,28 milijardi dolara, no pokazalo se da je “konačna vrijednost veća od procijenjene”, pojasnili su iz Mega Millionsa, prenosi Hina.

Pristane li sretni dobitnik na isplatu dobitka u ratama u idućih 30 godina dobit će 1,337 milijarda dolara, a poželi li isplatu odjedanput, dobit će “samo” 780 milijuna, od kojih bi dio otišao na porez, procijenio je Mega Millions.

Jackpot je za ovu lutriju neprestano rastao u posljednja tri mjeseca, zajedno sa snovima o dobitku igrača na sreću. U prethodnih 30 izvlačenja nitko nije uspio pogoditi šest točnih brojeva.

Iz Mega Millionsa su kazali da su izgledi za osvajanje ove nevjerojatne svote novca iznosile tek jedan prema gotovo 303 milijuna.

Najveći dosadašnji dobitak iznosio je 1,586 milijarda dolara. Brojevi su izvučeni u siječnju 2016. u sklopu druge velike američke lutrije – Powerballu, no dobitak je međusobno podijelilo troje dobitnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here