Izvučen automobil iz Bregave, pronađeno tijelo jednog mladića

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a HNK nakon što je vozilo izvučeno dizalicom u njemu se nalazilo tijelo jednog od nestalih mladića
izvucen automobil iz b regave i pronadjeno tijelo jednog od mladica koji su prije nekoliko dana nestali u stocu
Akcija potrage za drugim mladićem još uvijek traje (Foto: Stolac city)

Na lokalitetu Pitića Brijeg na ulazu u Stolac je uz pomoću dizalice iz rijeke Bregave izvučeno vozilo za kojim se tragalo, a koje je povezano sa nestankom dvojice mladića.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, nakon što je vozilo izvučeno dizalicom u njemu se nalazilo tijelo jednog od nestalih mladića.

– Potraga za drugom nestalom osobom se nastavlja, dodao je Marić.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 00:45 sati, R.V. nastanjena u Vidovom polju, općina Stolac, prijavila je nestanak sina M.V. (20) i njegovog prijatelja F.S..

Naime, kako je navedeno u izvještaju Civilne zaštite HNK, mladići su se iza ponoći uputili vozilom (JEEP Compas) u pravcu Vidova Polja, ali nisu došli. I njihovi telefoni su nedostupni.

Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.

Potraga je nastavljena jučer nakon što su u jutarnjim satima pronađeni tragovi slijetanja vozila u rijeku Bregavu. Ali je zbog nabujale i zamućene rijeke odložena do danas, kada je nastavljena u jutarnjim satima.

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *