Izvršeni pretresi u dvije zdravstvene ustanove na području TK

Policijski službenici Uprave policije MUP TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su dana 1.2.2023.godine, radeći na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju složenih oblika krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i korupcije, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretresanje jedne javne i jedne privatne zdravstvene ustanove stambenih objekata, putničkih motornih vozila, poslovnih prostorija, kao i osumnjičenih lica na području Lukavca i Tuzle.

Prilikom radnje pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. Krivičnog zakona FBiH (službena i medicinska dokumentacija, bilješke, nelegalno posjedovani lijekovi, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku).

U toku je dalja kriminalistička istraga, nakon koje će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen odgovarajući Izvještaj, stoji u saopćenju MUP- TK.

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *