Izvršeni pretresi na devet lokacija u TK, pronađena droga

0
135
pretersi droga policija tk
U pretresima na devet lokacija u TK pronađena droga (Foto: MUP TK)

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i dr., u periodu od 26. do 28.7.2021. godine izvršili pretrese na devet lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca i Srebrenika.

Prilikom pretresa, pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 5 lovačkih pušaka, pištolj 6,35 mm, 2 gasna pištolja, motokultivator, razni alati, 7 pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, 2 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, 10 ručno smotanih cigareta tzv. “jointa” sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, osušeni listovi biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, drobilica za opojnu drogu i 1 metalni tzv. “boxer”, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi poduzimanja daljnjih mjera i radnji, a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: M.M. iz Tuzle, N.Dž. iz Tuzle, H.G., rođen 2000.godine nastanjen na području Živinica, S.C., rođen 1992.godine iz Tuzle, M.M., rođen 1999.godine iz Tuzle, J.B., rođen 1980.godine iz Lukavca, M.Dž., rođen 2000.godine iz Gračanice, N.R., rođen 1992.godine nastanjen na području Gradačca i E.Š., rođen 1991.godine nastanjen na području Srebrenika. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here