Klizišta u Tuzli, Banovićima i Kladnju

Prema podacima Kantonalne uprave civilne zaštite nakon jake kiše, u posljednja 24 sata došlo je do poplava i klizišta u nekoliko lokalnih zajednica. U izvještaju se navodi:

Vodostaj na HA Modrac

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,87m.n.m., (tačka preljevaje 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje prije 24 sata nivo je viši za 49 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,00 m3/s.

Požari

Grad Tuzla: Vatrogasna jedinica grada Tuzle imala je intervenciju na gašenju požara deponije smeća u ul. Tomislava Ramnjaka u Tuzli. Požar je lokalizovan i ugašen.

Grad Lukavac: Vatrogasna jedinica grada Lukavca imala je intervenciju na gašenju trafo- stanice na dalekovodnom stubu u Lukavcu. Požar je lokalizovan i ugašen.

Tehničke intervencije:

Općina Banovići: Vatrogasna jedinica općine Banoviči imala je 4 intervencije na crpljenju vode iz poplavljenih objekata u prigradskim naseljima.

Grad Lukavac: Vatrogasna jedinica grada Lukavca imala je 3 intervencije na crpljenju vode iz poplavljenih objekata u gradu Lukavcu i prigradskim naseljima.

Grad Srebrenik: Vatrogasna jedinica grada Srebrenika imala je 6 intervencija na crpljenju vode iz poplavljenih objekata u prigradskim naseljima.

Grad Živinice: Vatrogasna jedinica grada Živinica imala je 15 intervencija na crpljenu vode iz poplavljenih objekata u gradu Živinice i prigradskim naseljima.

Klizanje tla

Grad Tuzla

Prijavljena su tri klizišta na području naselja Vis, Gojino Brdo i Jurišići.

Općina Banovići

Prijavljeno je aktiviranje klizišta na lokalitetu Cerina Ravan

Općina Kladanj

Reaktiviranje starog klizišta u naselju Stupari centar (Dubrava) koje ugrožava dva stambena objekta. Službenici CZ su izašli na teren radi intervencije na klizištu.

06 Prirodne nesreće (LP-6)

Odlukom općinskog načelnika Čelić, dana 10.6.2022.godine proglašeno je stanje prirodne nesreće na području općine Čelić zbog poplava i klizišta uzrokovanih obilnim kišnim padavinama.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *