Izmjenjen Poslovnik o radu Gradskog vijeća Tuzla: Sjednice putem video konferencije

Gradsko vijeće Tuzla razmatralo je i usvojilo Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća koje su, objašnjeno je, donesene zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Tuzli. Izmjene i dopune odnose se na mogućnost da Gradsko vijeće Tuzla može održati sjednicu putem video konferencije te da se na taj način spriječi eventualna opasnost od širenja zaraze.

„Ovim poslovnikom, odnosno izmjenama i dopunama je data mogućnost da se vijećnici na neki način zaštite, ali istovremeno i da se rad Gradskog vijeća odvija nesmetano, u slučaju bilo kakvih nepredviđenih okolnosti da se Gradsko vijeće može sastati što naravno nije i izričito“, pojasnila je Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla.

Gradsko vijeće razmatralo je i Urgenciju JP Veterinsarska stanica Tuzla za poduzimanje hitnih mjera s ciljem sprječavanja primjene neustavnih i nezakonitih odredbi Pravilnika o uslovima za osnivanje i obavljanje veterinarske djelatnosti i načinu dodjele području djelovanja.

„Vjećnici su se već po tom pitanju izjasnili u julu 2019. godine i donijeli određene zaključke gdje su istakli sve nepravilnosti koje su donešene u ovom Pravilniku. Te smo zaključke i uputićemo ih prema svim ministarstvima, ali i prema svim nadležnim institucijama koje mogu riješiti ovo pitanje“, kazala je Perić.

Razmatrana je i usvojena i Odluka o izmjenama i dopunama odluke o davanju u zakup poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža. Prezentirajući zaključke Gradskog vijeća, predsjedavajuća Perić je kazala i da je data je saglasnot o zaključenju ugovora između Grada Tuzle i komunalnih predzeća Komunalac, Vodovod i ostalih s ciljem sprječavanja njihove privatizacije.

Podijeli

One comment

  1. Dragi boze pa ovaj majmun Imamovic se bas zajebava sa gradjanima ovi glupani od SDP su mi jasni al ovi drugi, hoce li primati paušale…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *