Izmjena režima saobraćaja u nekoliko tuzlanskih ulica

Zbog izvođenja radova sanacije asfaltnog zastora na lokacijama: u dijelu ulice 15. maja, na potezu od raskrsnice sa ulicom Ismeta Mujezinovića u smjeru raskrnice sa ulicom 1. tuzlanske brigade (desna saobraćajna traka); u dijelu ulice 1. tuzlanske brigade, lijeva saobraćajna traka iz pravca Slavinovića (odvojak – skretanje prema ulici 15. maja), u periodu od ponedjeljka 18.07. do 25.07.2022. godine, saobraćaj će se odvijati otežano sa preusmjeravanjem u drugu saobraćajnu traku.

Tokom izvođenja radova, biti će isključena i svjetlosna saobraćajna signalizacija na raskrsnicama Brčanska malta i Sjenjak, a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, saopšteno je iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle.

Podijeli

3 0 komentara

  1. Kako se moglo i predvidjeti, zbog ovih radova jutros je saobraćajni haos u istočnom djelu grada (B. Malta, Sjenjak i Slavinovići). Ovo će trajati i dalje sve dok se obilaznicom (produžetak južne magistrale do S. Hana, ukoliko je to moguće zbog bespravne stambene izgradnje) kroz ovaj dio grada ne riješi tranzit . Žalosno je što gradska vlast ne prepoznaje prioritet ovog projekta a izmjenama urbanističkog plana trpa nove stambene objekte u ovom djelu grada.

  2. I ko nije trazio, dobio je favelu, Tuzla je postala otvorena pijaca po kojoj svaka besposlena nena prodaje uflekane rucne radove, gdje pjesaci ne smiju zakoraciti na zebru, a vozaci ne znaju zasto saobracajac dize jednu pa drugu ruku….a za sve je kriv rat u Ukrajini

    • Most na Brčanskoj Malti komotno se može nazvati Most prosjaka…Halo, gradske vlasti? Jasmine vodi ih u RajvoSa, kad kreneš

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *