Izgubljeno lane Dingo postalo član porodice iz Konjica (Video)

Šefik koji drži raftin klub u blizini Konjica i njegova porodica, uzeli su malo lane i odnijeli ga kući želeći da se brinu o njemu

0
251
Lane Dingo
Lane Dingo spašeno u šumi kod Konjica (Screenshot)

“Htjeli smo sa Vama podijeliti jednu situaciju, priču, koju smo dozivjeli na putu za Neum. Kao i svake godine nasa destinacija je Kameno Vrelo, rafting kamp u planinama nadomak Konjica, a tamo smo saznali za lijepu priču”, napisala je portalu TuzlaLIVE naša sugrađanka, Sarah Blažević.

Poslala je kratku, lijepu pričicu, a njen otac priložio je video, želeći da ga podijelimo našim čitaocima.

Naime, u šumi blizu Konjica, naši prijatelji su začuli “plač” laneta, bambija. Kada su prišli shvatili su da su njegovu mamu ubili krivolovci, a on je sa samo sedam dana života prepusten sam sebi i za njega, bebu, okrutnoj prirodi.

Medjutim, Šefik koji drži raftin klub u blizini Konjica i njegova porodica, uzeli su malo lane i odnijeli ga kući želeći da se brinu o njemu. Tako je bambi postao dio njihove porodice, a oni su njemu “tata, mama, brat i sestra”.

Bambi koga su nazvali Dingo nedavno je dočekao dva mjeseca sa svojom novom obitelji.

Pogledajte naš video, ne možete ostati ravnodusni, napisala nem je Sarah Blažević, dok je video uzet za YouTube platforme njenog oca, Zlatka Blaževića.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here