IZGRADNJA “PARTIZANA”: Iduće sedmice izljeva se ploča, Krečanka donirala pivo i sokove (Foto)

0
542

Kamen po kamen – palača, opeka po opeka – “Partizan” Kreka!

Svakim danom rekonstruisana zgrada nekadašnjeg DTV “Partizana”, između krečanskih kolona, raste i dobija obrise zdanja u koje će biti uloženo oko 450.000 maraka. Uključujući i višer od 80.000 “marona” koje je, istina u vrijeme premijera Edina Forte, donirala Vlada KS.

Bez obzira na vrelinu, radnici firme “Subašić” iz Tuzle, kooperanta glavnog izvođača radova “Rasimgradnje” iz Gradačca, radili su gotovo bez predaha. Nigdje hlada, a njima kao da ne smeta. Kažu, rokove valja održati!

– U ponedjeljak se lije ploča, a to je bitna faza realizacije plana gradnje – kaže nadzornica, Senada Duraković.

Često na gradilište dođe neko od Krečana i Krečanki, donese “hedijicu”, obično kafu, sokove, a predsjednik UO UG “Kreka”, Derviš Čičko, ne štedi na ćevapima.

I danas je došao poklon. Krečanka Mirsada Redžić, uime sina Dženana i cijele porodice Redžić, poslala je novac da se radnici počaste. Tako je na gradilište došlo 14 litara piva i tri litra soka. Radnici su zahvalili donatorici, od srca.

– Ne smiju piti tokom radnog dana, ali neka se počaste poslije završetka radnog vremena – podsjetit će g. Duraković, kazavši kako vlasnik firme ne dopušta “opuštanje” tokom posla.

Radnici poštuju pravila rada i rokove za izgradnju objekta.

Mnogi Krečani dolaze i obilaze zdanje, slikaju se. Rijetko koji objekat u gradu je građen, a da su ga građani ovako posjećivali i častili radnike.

Takvi su Krečani. Znaju da im majstori podižu objekat koji čekaju više od 25 godina.

A tek kad zgrada bude gotova – kakvo će tada veselje nastati! (mp – Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here